Vrijdag 15 december gratis kerstconcert in Teteringen

06 dec 2023, 13:37 Nieuws
kerstconcert poster
Vrijdag 15 december geven kerkkoor Consonne en projectkoor Amici Musicali een gratis kerstconcert. Dit concert zal plaats vinden in de Willibrorduskerk in Teteringen en begint om 20.00.
Op het programma staan Engelse Carols en de Argentijnse Kerstcantate 'Navidad Nuestra' van Ramirez en Luna.

Programma

Op vrijdagavond 15 december is de kerk vanaf 19.45 geopend, de toegang is gratis.
Kerkkoor Consonne zal traditionele Engelse Carols ten gehore brengen. Ook zullen zij stukken met meerdere kerstliederen laten horen.
Projectkoor Amici Musicali zal het Argentijnse kerstzangstuk 'Navidad Nuestra' zingen. Dit is een bijzonder muziekstuk van de componisten Ramirez en Luna. Het stuk bestaat uit zes Spaanstalige liederen: van de aankondiging van de komst van Jezus tot de vlucht naar Egypte. Het kerstverhaal wordt geplaatst in Argentinië. Daarom trekken Jozef en Maria in het stuk bijvoorbeeld niet van Nazareth naar Bethlehem, maar over de Argentijnse pampea.
In de muziek zijn, naast klassieke en populaire klanken ook de Argentijnse ritmes uit de volksmuziek gebruikt. Violiste Annemieke Veenhuysen en pianist Jan-Marie Wouters zorgen deze avond voor de instrumentale kerstintermezzo's.
Na afloop kan er worden nagepraat onder het genot van een glaasje glühwein.

Over kerkkoor Consonne

Kerkkoor Consonne is een klein koor met circa 12 enthousiaste leden. Zij verzorgen maandelijks de kerkdienst in Teteringen. Het repertoire bestaat uit moderne, kerkelijke muziek, vooral in het Nederlands. De dirigent van het koor is Eric Kruis, Jan-Marie Wouters is de vaste pianist. Consonne repeteert tweewekelijks op woensdagavond in de Willibrorduskerk in Teteringen. De repetitie is van 19.00-20.30. Nieuwe leden zijn van harte welkom bij het koor.

Over projectkoor Amici Musicali

Projectkoor Amici Musicali geeft sinds een paar jaar in wisselende samenstelling concerten. Ronald Tichelaar is de dirigent van het koor. Eerder heeft Amici Musicali onder andere Jesus Christ Superstar en The Passion uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door verschillende instrumentalisten.

Kerstconcert

Het kerstconcert zal plaatsvinden op vrijdagavond 15 december in de Willibrorduskerk in Teteringen. Het adres is Kerkstraat 1 te Teteringen. De kerk is vanaf 19.45 geopend, het concert start om 20.00.
kerstconcert poster