VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën in regio Breda met impuls Breek door je Bubbel

mei 14 , 20:40 Nieuws
unnamed
De tijdelijke impuls Breek door je Bubbel van VSBfonds is gelanceerd. Iedereen met een idee om verschillende groepen mensen met elkaar te verbinden, kan laagdrempelig een aanvraag doen voor financiering bij VSBfonds.
De polarisatie in Nederland neemt toe en mensen uit verschillende groepen verliezen elkaar steeds meer uit het oog. Voor een sociale, inclusieve en creatieve samenleving is het echter essentieel om anderen buiten de eigen ‘bubbel’ te ontmoeten. Voorbeelden van verschillende bubbels zijn ouderen en jongeren, mensen met verschillende culturele of religieuze achtergronden en mensen uit de LHBTI+-gemeenschap en daarbuiten. Door deze ontmoetingen verbreden mensen hun blik en ontstaat er meer respect voor de ander.
Bernt Schneiders, directeur van VSBfonds, over het belang van Breek door je Bubbel: “Vandaag de dag staan we voor een breed scala aan maatschappelijke uitdagingen. Meer dan ooit is het belangrijk dat we de verbinding met elkaar opzoeken. Daarvoor hebben we betrokken mensen nodig, die zich inzetten voor een ander en met hun projecten zorgen voor ontmoeting met elkaar. Zo creëren we een samenleving waarin iedereen meedoet.”
Praktische informatie
Mensen met een idee dat bubbels doorbreekt, kunnen hun idee tot 24 juni 2024 insturen. Kijk op vsbfonds.nl/breekdoorjebubbel
voor meer informatie. Ideeën in de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Limburg en Gelderland kunnen meedoen.
Over VSBfonds
VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, ideeën en culturen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en met elkaar verbonden zijn. Waarin iedereen eerlijke kansen krijgt om vooruit te komen in het leven en er ook voor een ander te kunnen zijn. Daarom geeft VSBfonds geld aan sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven. En met de VSBfonds Beurs helpen wij maatschappelijk betrokken studenten die zich in het buitenland willen ontwikkelen.
zakelijk euro financieel