Uitnodiging “meer grip krijgen op uw eigen eten met Herenboeren”

Foto: Herenboeren Breda

Met een groep van zes kartrekkers is de Stichting Herenboeren Breda (i.o.) gestart met het nemen van de eerste stappen om te komen tot een Herenboeren boerderij in Breda. Het creëren van een community met deelnemers is nu belangrijk. We nodigen geïnteresseerden daarom uit om aanwezig te zijn bij deze informatieavond.

Waar komt uw eten precies vandaan?

Wat is er nou leuker dan uw eigen varkens, koeien en kippen te bezoeken? En na een paar maanden te genieten van heerlijk stukje vlees en kakelverse eieren. Of door uw eigen fruitboomgaard te lopen en de appels, peren en pruimen te zien groeien? En wekelijks te genieten van heerlijke verse groenten van het seizoen? Dat kan op uw eigen Herenboerderij!

Herenboerderij

Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij.

Community

Voor de opzet van een Herenboerderij zijn 200 deelnemende huishoudens nodig; 500 personen inclusief kinderen. We spreken over 200 huishoudens: dat zijn eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen met kinderen. Iedereen die gezond en eerlijk voedsel belangrijk vindt, is welkom. Het doel van Herenboeren is het bereikbaar maken van smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen. Herenboeren stimuleert en inspireert een hernieuwde voedselbeleving, een bewustzijn, vanuit de overtuiging dat voedsel mensen bij elkaar brengt en bindt. Hoe we dat gaan doen? Door “samen duurzaam voedsel te produceren”.

Uw interesse gewekt?

Stichting Herenboeren Breda organiseert met medewerking van Stichting Herenboeren Nederland op woensdag 28 februari 2018 in het stadskantoor te Breda een informatieavond om u nader kennis te laten maken met het Herenboeren-concept. Voor meer informatie kijk op www.herenboerenbreda.nl en www.herenboeren.nl.

 

  • Datum: woensdag 28 februari 2018
  • Locatie: Stadskantoor Chasseveld, Breda
  • Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
  • Welkomstwoord door wethouder Paul de Beer

Reacties

article
220235
Met een groep van zes kartrekkers is de Stichting Herenboeren Breda (i.o.) gestart met het
https://breda.nieuws.nl/nieuws/zoek-en-vraag/220235/uitnodiging-meer-grip-krijgen-op-eigen-eten-herenboeren/
2018-02-12T09:00:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/02/11122145/herenboeren-breda.jpg
eten, gone out agenda, herenboerderij
Nieuws, Zoek en Vraag