Breda en Poolse zusterstad Wroclaw organiseren inzamelingsactie voor Oekraïne

Foto: Bredamaaktmijblij

BREDA – Gemeente Breda en Breda Maakt Mij Blij slaan opnieuw de handen ineen. Ditmaal voor een grootschalige inzamelingsactie voor de slachtoffers uit Oekraïne.

Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april kun je op vier locaties in de stad terecht om spullen te doneren. De inzamelingsactie is opgezet in samenwerking met de Poolse zusterstad van Breda: Wroclaw.

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is de behoefte aan humanitaire hulp alleen maar groter geworden. Net als vele anderen wilde ook Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij graag helpen, alleen wist hij niet goed hoe. Hij benaderde Gemeente Breda en dat bleek een juiste zet.
Burgemeester Paul Depla had net een telefoontje gehad uit onze Poolse zusterstad Wroclaw met het verzoek om in actie te komen. Zo ging het balletje rollen.

Samenwerken
Het idee was al snel duidelijk: een inzamelingsactie van producten waarvan de behoefte groot en actueel is. Ze krijgen daarbij hulp van verschillende organisaties zoals onderwijsinstellingen De Rooi Pannen en Curio, Afvalservice Breda en logistiek bedrijf Instabox. “Dankzij onze nauwe samenwerking met de Poolse hulporganisatie Foundation Oekraïne weten we precies waar behoefte aan is. Dat is op dit moment met name houdbaar voedsel en medische en hygiënische producten, maar de lijst is nog veel langer dan dat”, geeft Thibaud aan.

Inzamelen

De inzamelingsactie loopt van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april. De locaties waar men in deze periode terecht kan zijn:

  •  Kringloopwarenhuis Vindingrijk, Riethil 6.
  •  Milieustation Breda, Slingerweg 9.
  •  Parels Breda, Houtmarktpassage 33.
  •  Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95.

Op de website van Breda Maakt Mij Blij staat een lijst met daarop de spullen die worden ingezameld. Alleen deze spullen worden ingenomen, want deze zijn het hardst nodig.

Naast de inzamelingsactie zet het platform zich ook op een andere manier in voor de mensen uit Oekraïne. Thibaud: “Met onze kaasactie steunen wij Giro555. Zo gaat er voor ieder stuk kaas € 2,50 naar de samenwerkende hulporganisaties en voor ieder borrelpakket € 5,-.” Thibaud hoopt dat de inzameling voor Oekraïne op net zoveel steun kan rekenen als zijn andere acties. “Want als iedereen een beetje helpt, doen we samen een heleboel!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen