Burgemeester Depla huldigt eerste twee Cyber Agents van Breda

Foto: gemeente Breda

Hulde voor BobbieT en Bl4ze onze beste twee Bredase Cyber Agents! Zij werkten het beste samen met gemeente en politie en versloegen zo Eindbaas Darkhacker14 van Hackshield.

Hackshield is hét online spel over digitale veiligheid voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Woensdagmiddag 30 maart huldigde burgemeester Paul Depla de drie Cyber Agent in het NAC stadion. Totaal spelen 781 Bredase spelers het online spel. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam doen in Breda de meeste spelers mee.

De winnaars kregen uit handen van de burgemeester een badge, een t-shirt, een kaartspel en vouchers voor een VR- escaperoom.

Carla Kranenborg- van Eerd, wethouder e-security: “Ik ben ongelofelijk trots op onze Cyber Agents. En hoe gaaf dat er in Breda zoveel kinderen meespelen en onze stad helpen beschermen. Samen houden we Breda ook online veilig. Dus, ben je tussen de 8 en 12 en wil jij politie en gemeente helpen om digitale boeven te verslaan? Meld je dan aan via www.joinhackshield.com. En wie weet, win jij volgend jaar een prijs!”

De gemeente Breda heeft rond de zomer 2021 Hackshield in Breda geintroduceerd op de J.F. Kennedyschool in de Hoge Vucht. Inmiddels is het aantal online spelers uitgegroeid tot een kleine 800 kinderen.

Breda investeert in online weerbaarheid en wil zo voorkomen dat Bredanaars slachtoffer worden van online criminaliteit. Waar Hackshield zich richt op kinderen, zijn inmiddels ook 60 volwassen cyber ambassadeurs opgeleid om buurtgenoten mee te nemen in de gevaren van online criminaliteit. Cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van criminaliteit, heeft grote impact op mensen en brengt Breda ook economisch schade toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen