E-waste Race: kinderen van 8 Bredase basisscholen halen oude, kapotte apparaten op

Foto: gemeente Breda

Wethouder Daan Quaars (afval) trapte op basisschool De Weilust de E-waste race af. Tijdens de E-waste race strijden kinderen van 8 basisscholen met elkaar om zoveel mogelijk elektronisch afval (apparaten met een stekker of batterij) in te zamelen.

Doel van de inzamelactie is kinderen op een interactieve manier meer te leren over circulariteit, consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen.

De E-waste race duurt vier weken. De kinderen krijgen eerst een gastles van experts en gaan daarna zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten ophalen of laten repareren. Van sommige apparaten kan zelfs 95% van de onderdelen hergebruikt worden.

Iedereen kan meedoen door elektronisch afval aan te bieden op www.ewasterace.nl. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen.

Een betere wereld, begint op zolder

Daan Quaars, wethouder afval en circulariteit: ‘De hélft van onze elektronische apparaten wordt niet ingezameld. Vaak belanden onze oude laptops, telefoons of kapotte keukenmachines op zolder of in een gangkast. Echt zonde, want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in die een tweede leven verdienen. Hoe gaaf als heel Breda deze kinderen én onze planeet helpt door al die oude apparaten aan te melden bij www.ewasterace.nl. Helpt u mee?’

De E-waste Race Breda duurt tot 23 juni 2022. De race is een initiatief in samenwerking met de gemeente Breda. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Bron: Gemeente Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen