Breda ondertekent mee in PACT 2; Schuldenzorgvrij Nederland: stap voor stap

Foto: gemeente Breda

In aanwezigheid van H.M. Koningin Máxima die digitaal aansloot en minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten is de tweede stap van SchuldenlabNL; “PACT 2, Schuldenzorgvrij Nederland: stap voor stap” gepresenteerd.

Ook gemeente Breda sloot zich hierbij aan door in opvolging van het eerste ook het tweede PACT te ondertekenen.

Demissionair wethouder Boaz Adank: “Om inwoners met betalingsachterstanden eerder te bereiken, om zo problematische schulden te helpen voorkomen, hebben wij twee jaar geleden besloten om aan te sluiten bij Nederlandse Schuldhulp Route (NSR) en SchuldenlabNL. In de eerste stap hebben we gezien dat deze aanpak werkt, waardoor we met vol vertrouwen nu ook de volgende stap zetten.”

Via SchuldenlabNl worden beproefde, succesvolle programma’s gebundeld om te voorkomen dat iedere gemeente elke keer opnieuw het wiel moet uitvinden. Het doel is om gezamenlijk Nederland schuldenzorgvrij te maken, een doel dat wij van harte onderschrijven. SchuldenlabNl richt zich ondermeer op het continue evalueren van de werking en de impact van de betreffende programma’s . Ook voegen zij nieuwe bewezen effectieve initiatieven toe. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren aan het geheel. Breda doet dat ook door actief te participeren in diverse programma’s binnen SchuldenlabNL

SchuldenlabNL

SchuldenlabNL zet zich samen met haar partners in voor een Schuldenzorgvrij Nederland. Schulden veroorzaken te veel stress, persoonlijk leed en hoge maatschappelijke kosten. Stichting SchuldenlabNL is in 2018 opgericht met als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Koningin Máxima is sinds 2022 erevoorzitter van SchuldenlabNL. 13 oktober 2020 ondertekenden publieke en private partijen op uitnodiging van H.M. Koningin Máxima op Paleis Noordeinde het eerste PACT ‘Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland’. De ondertekenaars van het eerste PACT, waaronder Breda, committeerden zich aan het verminderen van de schuldenproblematiek door effectieve schuldhulpmethoden van elkaar over te nemen en verder op te schalen. Hierop volgt nu stap twee met het ondertekenen van het tweede PACT.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen