Duurzaam verhuizen? Dat doen wij al 10 jaar!

Foto: VOZ Verhuizen Onze Zorg

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het feit dat duurzaamheid belangrijk is. Duurzaamheid betekend letterlijk ‘rekening houden met het feit dat energiebronnen, voedsel en grondstoffen niet oneindig voorhanden zijn’. Oftewel: om te voorkomen dat we zonder eten en materialen komen te zitten, zullen we wat voorzichtiger om moeten gaan met onze bronnen. Behoud van onze planeet dus.

En dat kan ook als je gaat verhuizen! Want natuurlijk is er niets leukers dan je nieuwe huis in te richten. Nieuwe spulletjes, nieuwe ruimtes, veel potentie. Maar wat gebeurd er met de inboedel dat niet mee gaat naar het nieuwe huis? Er wordt natuurlijk flink opgeruimd voordat er verhuisd gaat worden. Gaan die zakken de kliko in? En die oude inboedel is niet meer zo je smaak, dus alles kan ook wel weg, je wilt immers een nieuwe start in je nieuwe huis, toch?

Maar wist je ook dat een weggegooid bankstel een half jaar aan energie kost voor een gemiddeld gezin. Dit betalen we als samenleving. In Europa worden per jaar 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels en maar liefst 18,4 miljoen matrassen weggegooid. Indirect verspillen we dus heel veel energie door meubels weg te gooien. Een gemiddelde eethoek verspreid ruim 127 kilo aan CO2 over de aardbol, dus reken maar uit.

Bij VOZ Groep werden ze daar 10 jaar geleden al heel verdrietig van. Waar andere verhuisbedrijven een container voor de deur zetten en alles laten vernietigen, bedachten zij een totaalconcept. Niet alleen uit oogpunt voor het milieu, maar ook om hun klant te ontzorgen. Want zij zijn soms best voornemens op hun kast op Marktplaats te zetten, maar dat loopt dan toch niet snel genoeg, waarna de kast toch naar de milieustraat wordt gebracht.

VOZ Groep verhuisd van A tot Z, waarbij alle facetten van een verhuizing ontzorgt kunnen worden. Zo ook de overname van inboedel op een duurzame manier. VOZ Groep biedt als enige op de markt overname van inboedel aan wanneer men deze niet naar het volgende huis wil verhuizen. Zij kopen dat in met een aftrek op de verhuissom. De klant verhuisd dus ook nog eens voordeliger! En de spullen komen goed terecht en worden niet vernietigd.

Ondernemersstel Guido Bijl en Bianca Hubens zijn eigenaren van VOZ Groep waar ook Vintage Brabant onder valt. Dit is een vintage walhalla voor vintage liefhebbers. Alle overige bruikbare goederen die zij overnemen vanuit de verhuizingen, die niet vintage zijn, maar wel bruikbaar, exporteren zij naar Oost Europa. Daar zijn zij blij met de afdankertjes uit Brabant. Waarom weggooien dus? Verhuis met VOZ Groep, samen voor een betere wereld!

Meer informatie over: VOZ Verhuizen Onze Zorg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen