Clarke verrast supertalent Laros en wint NK-goud op 800 meter

Foto: Pixabay

Ryan Clarke heeft bij de NK atletiek in Breda verrassend de titel veroverd op de 800 meter. Hij versloeg met een sterke eindsprint favoriet Niels Laros. De 25-jarige Clarke, afkomstig uit Castricum, klokte 1.45,74. Laros bleef met een tijd van 1.46,09 achter met zilver. Het brons was voor Bram Buigel in 1.46,34.

De pas 18-jarige Laros is de nieuwe Nederlandse hardloopsensatie op de middenafstand. Hij evenaarde onlangs het Nederlands record op de 1500 meter en met die tijd van 3.32,89 verzekerde hij zich van deelname aan de WK in Boedapest volgende maand. Hij scherpte met 1.44,78 ook al het Nederlands juniorenrecord aan op de 800 meter. Die tijd ligt slechts 8 honderdsten boven de olympische limiet.

In Breda nam Laros het initiatief in de finale van de 800 meter. Hij nam al voor het ingaan van de tweede ronde de koppositie in en probeerde met een lange versnelling bij de rest weg te lopen. Clarke liep echter ogenschijnlijk gemakkelijk mee in zijn spoor en sprintte in de laatste meters voorbij Laros.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen