Beddenpeciaalzaak Dreamland viert 40-jarig bestaan

jun 23 , 17:59 Nieuws
dreamland juni 2024 004 1
Beddenspeciaalzaak Dreamland viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: het 40-jarig jubileum. Wat begon als een kleine familiezaak, is in vier decennia uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de regio op het gebied van slaapcomfort en bedden.

40 jaar Dreamland

Dreamland opende zijn deuren in 1984 aan de Nieuwstraat in het hart van Oosterhout. Als een van de eerste beddenspeciaalzaken van Nederland hadden Frank en Lea Eikhout een duidelijke visie: een winkel waar persoonlijke aandacht, advies en hoogwaardige producten op het gebied van slaapcomfort centraal staan. Robbert Eikhout vertelt: “Mijn vader Frank had in de jaren daarvoor al bij diverse meubelzaken gewerkt. Hij ontdekte dat er veel aandacht was voor meubels in de woonkamer, maar dat de slaapkamer vaak een ondergeschoven kindje was. Omdat hij vond dat dit anders moest begon hij met Dreamland.” Met deze filosofie wisten ze al snel een trouwe klantenkring op te bouwen.

Reis door Oosterhout met 40 topmerken onder 1 dak

Na drie jaar verhuisde Dreamland in 1987 naar de Keiweg waar ze 23 jaar gevestigd waren. In 2010 verhuisde de showroom naar de Abdis van Thornstraat, tegenover de Boerenbond waar nu de Aldi zit. Robbert: “In deze winkel kwamen goed slapen en uitgerust wakker worden nog meer centraal te staan.” In 2019 keerde Dreamland terug naar het hartje van het centrum, naast de showroom van meubelspeciaalzaak Victor Boeren en naast het Oosterhoutse busstation. Robbert: “We hebben hier een aanbod van meer dan 40 topmerken op het gebied van bedden en slaapcomfort! Omdat slaapadvies bij ons altijd 100% maatwerk is, kunnen we nu dus zeer goed de verschillende merken naast elkaar presenteren en is het makkelijker om te vergelijken.”

Onafhankelijk advies

In de afgelopen 40 jaar is de winkel flink gegroeid, zowel in omvang als in assortiment. Waar het aanbod in de beginjaren bestond uit een handvol matrassen en bedden, kunnen klanten nu kiezen uit een uitgebreid scala aan producten, variërend van luxe boxsprings tot ergonomische kussens. Robbert: “Wij proberen iedereen, ongeacht de grootte van de portemonnee, te voorzien van een eerlijk, onafhankelijk en passend advies om iedere ochtend weer uitgerust wakker te worden. Of dat nu gaat om een compleet bed met bodem en matras, een nieuw hoofdkussen of een mooi, nieuw dekbedovertrek. Dat maakt voor ons geen enkel verschil. We willen blijven groeien en vernieuwen, met respect voor de tradities die ons groot hebben gemaakt. Onze focus ligt op duurzame materialen en innovatieve slaapoplossingen, zodat we onze klanten nog vele jaren optimaal kunnen bedienen.”

Feest mee!

Dreamland viert het 40-jarig jubileum dit jaar met bijzondere Jubileum actieweken met voordeel op 40 topmerken. Robbert legt uit: “We hebben een speciale boxspring voor ons jubileum voor een hele scherpe prijs. Daarnaast krijgen klanten die bij ons een matras kopen er tijdens de Jubileumweken een gratis hoofdkussen bij. En koop je een compleet bed, dan krijg je een bedtextielpakket waarvan de waarde kan oplopen tot maar liefst 750 euro! En natuurlijk hebben we voor alle klanten nog een klein presentje.” De showroom van Dreamland is te vinden aan de Leijsenhoek 34 in Oosterhout naast het busstation en je kunt gratis parkeren op de Mathildastraat naast de showroom.
  • Dreamland, Leijsenhoek 34 Oosterhout (naast het busstation), tel.: 0162-428802
  • dream-land.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Dreamland
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de en binnenkort ook in de Apple Play Store.
raamsticker 2