Hogere temperaturen bij start zomervakantie in Brabant

jul 04 , 7:31 Nieuws
clouds 7164073 1920
De zomervakantie voor regio zuid staat op het punt van beginnen en tijdens deze laatste week waarin de scholen hier nog open zijn is van lekker zomerweer absoluut geen sprake.
Toch lijkt daar tijdens de start van de zomervakantie wel verandering in te komen. Komend weekend komt de temperatuur op veel plekken al uit rond 20 graden en in de nieuwe week loopt de temperatuur verderop, zo meldt Weeronline . Halverwege volgende week neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer toe, maar lang lijkt dit niet stand te houden. Daarbij is het vaak droog, maar een enkele bui behoort wel zo nu en dan tot de mogelijkheden.
De aanloop naar de start van de zomervakantie verloopt allesbehalve zomers. Vooral de temperatuur is deze dagen aan de lage kant. Woensdag is het zelfs echt koud voor de tijd van het jaar met maxima van slechts 14 tot 16 graden. Normale waarden voor begin juli liggen tussen 19 en 24 graden. Daarbij is het ook nog eens wisselvallig met perioden met regen. Vanaf donderdag valt de temperatuur weer wat hoger uit, maar warm wordt het nog niet met 17 tot 19 graden.
Weersverbetering in de maak
Dit weekend is van koud zomerweer geen sprake meer. De maxima komen uit tussen 18 graden in de kustgebieden tot een graad of 21 in het zuidoosten. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en dan is het prima toeven op de camping in eigen land. Helemaal droog blijft het waarschijnlijk niet. Zaterdag trekken van west naar oost enkele stevige buien over het land, waardoor het overal een korte tijd even kan regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is vooral op zaterdag vrij stevig. Zondag staat er veel minder wind.
Volgende week mogelijk flink warmer
Goed nieuws voor de vakantiegangers in eigen land! De temperatuur lijkt in de nieuwe week een flinke stijging in te zetten. De kans is groot dat de wind richting het zuiden tot zuidoosten draait, waardoor warmere lucht richting ons land wordt aangevoerd. Maandag wordt het zo'n 19 tot 23 graden, maar halverwege de nieuwe week neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer toe. Op de stranden en op de Waddeneilanden blijft de temperatuur enkele graden achter. De neerslagkansen zijn laag, maar een enkele bui behoort nog wel tot de mogelijkheden. Vooral dinsdag en woensdag is later op de dag kans op een enkele (onweers)bui. De droge momenten overheersen echter en de zon schijnt regelmatig. Daarmee is het heerlijk weer om buiten iets te ondernemen!
In de loop van de week onzeker
Het lijkt er echter niet op dat het langdurig stabiel zomerweer blijft. Richting het volgende weekend neemt de wisselvalligheid waarschijnlijk weer toe en ook de temperatuur lijkt wat in te leveren, al is dit nog wel onzeker. De kans is groot dat we rond de normale waarden uitkomen van 19 tot 24 graden en dat is zo slecht nog niet. Zeker als het zonnetje erbij schijnt is het gewoon prima vakantieweer. Maar voor volop zomerse taferelen moet men toch echt een eindje reizen.
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store en voor Apple gebruikers in de App Store .
clouds 7164073 1920