Waarom de klok altijd op 9:41 uur staat in Apple-advertenties

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)
Mogelijk is het je nooit opgevallen, maar de oplettende kijker zal hebben opgemerkt dat de klok van iPhones en iPads die in advertenties van Apple te zien zijn, te allen tijde op 9:41 uur staat. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

De klok van iPads en iPhones stond in advertenties eerst altijd op 9:42 uur, een verwijzing naar het tijdstip dat Steve Jobs de allereerste iPhone aankondigde in 2007. Deze tijd veranderde toen de nieuwste iPad werd aangekondigd in 2010, om, je raadt het al, 9:41 uur.

Het toenmalige hoofd van iOS bij Apple, Scott Forstall, legt aan Tech Insider uit dat de tijd is gekozen, omdat bij elke presentatie van Apple de onthulling van een nieuw product ongeveer veertig minuten na de start, wat om negen uur ’s ochtends is, plaatsvindt. Op dat moment worden ook de eerste beelden van het nieuwe product getoond en dan is het natuurlijk leuk als de tijd op het plaatje overeenkomt met het tijdstip van dat moment. Om een beetje speling te houden, wordt er een of twee minuten bij gedaan. Puur op de gok is bij de iPad gekozen voor een minuutje extra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen