Tijd voor jezelf met een heerlijk ‘Bredaas’ boek

Wat is er heerlijker, met kop koffie of thee en een goed boek op de bank?

We promoten enkele Bredase boeken, die een must zijn in de boekenkast van de die-hard Bredanaar:

“Onder  Water,” van auteur Linda Jansen

Vele lezers in Nederland en Vlaanderen wist Linda Jansen te verrassen met haar spannende roman ´Onder water´. Over de verstrengelde liefde tussen twee mensen. Over hartstocht, twijfels, trouw, erotiek en over overwinningen en verlies.

Boekhandelaren beschouwen haar als een rijke aanvulling in het Nederlandstalige schrijversland. De media beoordeelden de keuze van de auteur om vanuit twee hoofdrolperspectieven te schrijven als ontwapenend.
Een veelgehoorde lezersreactie was: ´Ik zag het niet aankomen.´

Haar romans met spannende, thrillerachtige scenes, spelen zich af in Breda, met name in ’t Ginneken. Ze zijn verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel.

“Bredase Volksverhalen,” van auteur Naomi Jansen

Auteur Naomi Jansen (1986) is een geboren en getogen Bredanaar, die is opgegroeid in de Haagse Beemden. ‘Bredase Volksverhalen,’ is haar eerste boek. Naomi staat sinds 2010 voor de klas als docent Nederlands. Momenteel werkt zij op de Graaf Engelbrecht in Breda. Al een tijdje leest zij zelfgeschreven verhalen voor aan haar leerlingen en ze merkt dat zij het enorm leuk vinden als deze verhalen zich afspelen in de stad waar ze op school zitten.

In het boek ‘Bredase Volksverhalen,’ worden oude regionale sagen, legendes en andere vertellingen in een modern jasje gestoken, met als doel: het in stand houden van onze Bredase vertelcultuur. Voor sommige verhalen is bij de historische context gebleven en andere verhalen zijn meer verbonden met het heden, zodat ze ook fijn weglezen voor jongeren.

Het boek is verkrijgbaar via de webshop en in de pop-up store van inBreda in de Houtmarkt.

“Helsinki,” van auteur Nathalie Pagie

Auteur Nathalie Pagie schrijft thrillers met vaart. Met vlotte pen loodst ze de lezer door haar spannende – en soms lugubere – verhalen heen. Nathalie woont met haar gezin in Breda, en heeft al vele bestsellers en prijzen op haar naam staan.

Haar laatste nieuwe boek “Helsinki”, vertelt het volgende verhaal:

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Alle boeken van Nathalie Pagie zijn verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel.

“Kickstart je vaderschap ,“ van auteur Robin van Tilburg

Robin is oprichter en hoofdredacteur van VADER Magazine. Je kunt hem kennen van zijn boek Kickstart je Vaderschap, of van de vele speeltuinen in- en rondom Breda waar hij vaak met zijn dochters te vinden is. Als freelance journalist & tekstschrijver schrijft hij over veel verschillende onderwerpen, maar het liefst onderzoekt en schrijft hij over vaderschap.

“Kickstart je Vaderschap is hét vertrekpunt om je voor te bereiden op je vaderschap. Aan de hand van de verhalen van andere vaders ontdek je de meerwaarde van jouw aanwezigheid én betrokkenheid tijdens de eerste periode, en krijg je praktische tips.”, zo beschrijft de auteur zijn boek. Wil jij je goed voorbereiden dan bestel je dit boek via VADER Magazine.

“Waarom Florine een vlinder wilde zijn,” van auteur Lieke Rutten

De Bavelse Lieke Rutten schreef een kinderboek over rouw.

Dit boekje gaat over een klein meisje en haar vragen en dromen. Ze voelt het gemis van haar ouders om hun overleden kindje. Graag wil ze haar papa en mama gelukkig maken maar hoe doe je zoiets als je klein bent? Ze wil haar broertje vinden en hem mee naar huis nemen, dan zal iedereen blij zijn. Een fee vervult haar wens om op zoek te kunnen gaan naar haar broertje. Ze wordt omgetoverd tot een geel vlindertje zodat ze overal naartoe kan fladderen. Deze zoektocht brengt haar op veel plaatsen, zelfs op de maan. Maar zal ze haar broertje vinden?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen