Aangeefster vindt haar gestolen fiets op website

Foto: Breda Nieuws

Een Bredase (22) zag op een website haar fiets te koop staan voor 40,- euro en nam contact op met de verkoper. Zo kreeg ze het adres van de mogelijke heler.

Op woensdag 6 juli 2016 om 17.00 uur belde een inwoonster (22 jaar) van Breda naar de politie. Ze vertelde dat ze eerder via internet aangifte had gedaan van de diefstal van haar fiets. Ze had op internet haar fiets te koop zien staan voor 40,- euro. Ze had de verkoper gebeld en afgesproken met hem om naar de fiets te komen kijken. De afspraak werd gemaakt dat ze naar de woning zou gaan waar vermoedelijk haar gestolen fiets stond. Als het daadwerkelijk haar fiets zou zijn zou ze weer de politie bellen.

Om 22.15 uur belde ze weer en haar fiets stond inderdaad in een woning aan de Jakob Edelstraat. Agenten gingen de woning binnen en troffen daar inderdaad de bedoelde fiets. De bewoner van de woning is aangehouden verdacht van heling van een gestolen fiets. Hij gaf aan dat hij wel vaker oudere fietsen opkoopt, ze opknapt en dan weer verkoopt. Hij gaf ook aan het framenummer gecheckt te hebben op internet om te kijken of de fiets al gestolen stond gesignaleerd.

Tips van de politie

  • Noteer altijd het framenummer van uw fietsen. Mocht u dan slachtoffer worden van diefstal dan kan dit nummer u helpen uw fiets terug te krijgen.
  • Neem niet het risico aangehouden te worden voor heling, want dat is strafbaar. Koop dus nooit een fiets die té goedkoop is.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen