750 kilo vuurwerk in gehuurde vrachtwagen

Foto: Politieteam Weerijs

In een gehuurde vrachtwagen op een parkeerterrein aan de Mozartlaan is woensdagochtend een grote lading met 750 kilo vuurwerk gevonden.

Vandaag om 11.30 uur ontvingen medewerkers van politieteam Weerijs een melding met daarbij het verzoek om te gaan naar een parkeerplaats in de Mozartlaan te Breda. Op deze locatie zou al een week een vrachtwagen geparkeerd staan. De melder had in de vrachtwagen gekeken om te zien of hij op die manier mogelijk tot de eigenaar kon komen.

Nadat de melder de vrachtwagen had geopend trof hij daar een grote hoeveelheid vuurwerk aan. Na later bleek ging dit om ongeveer 750 kilogram vuurwerk. Omdat de vrachtwagen bij KAV autoverhuur geregistreerd staat is met dat bedrijf contact opgenomen. Vervolgens heeft het verhuurbedrijf contact gezocht met de 46-jarige Bredanaar die de vrachtwagen heeft gehuurd.

Deze laatste is uiteindelijk naar de locatie gekomen in de Mozartlaan en daar bevestigde deze persoon dat hij de huurder was van de vrachtwagen. Hierop is de persoon aangehouden. De persoon was het echter niet eens met zijn aanhouding en verzette zich tijdens de aanhouding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden