Dief opgepakt dankzij eigen speurwerk en camerabewaking

Foto: Asja Vossen

Een 51-jarige Bredanaar is maandag 30 juli 2018 dankzij camerabewaking in een winkel en eigen speurwerk van de benadeelde en haar collega omstreeks 16.40 uur op de Schorsmolenstraat aangehouden ter zake de diefstal van een tas op de Karrestraat.

Een 19-jarige Tilburgse was maandagmiddag aan het werk als verkoper van krantenabonnementen bij de uitgang van de Barones op de Karrestraat. Ze had haar Eastpak rugtas tegen een muurtje gezet. Ze ontdekte rond 16.00 uur dat haar tas gestolen was. Ze keek in de app mobiel bankieren op haar mobiele telefoon en zag dat met haar bankpas gepind was bij een boekwinkel en een telefoonzaak. Ze blokkeerde haar pasje. Samen met een collega ging ze naar beide zaken om daar poolshoogte te nemen. De dief bleek in de telefoonwinkel op camerabeelden te staan.

Terwijl haar 25-jarige Tilburgse collega voor een tweede keer naar die zaak terugging om de beelden veilig te stellen kwam de dief de winkel weer binnen. Hij sloeg op de vlucht maar werd op de Schorsmolenstraat door de collega van benadeelde achterhaald. Hij gaf de diefstal toe en vertelde ook waar hij de tas verstopt had, deze is aan de rechtmatige eigenaresse terug gegeven. De politie onderzoekt of er nog een tweede persoon bij de diefstal betrokken was.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen