Alerte buurtbewoners voorkomen auto-inbraak

Foto: Asja Vossen

De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 02.20 uur dankzij oplettende buurtbewoners op de Valveeken in Prinsenbeek een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de verdenking van een poging tot auto-inbraak.

Een 25-jarige vrouw uit Waalwijk die in een auto zat te wachten is eveneens gearresteerd. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid.

Een buurtbewoonster vertelde dat zij en haar man vanuit de woonkamer zagen dat rond 02.00 uur een auto heel langzaam voorbij reed. Ze zagen dat de auto parkeerde en dat een man uitstapte. Deze man haalde iets van de achterbank en liep vervolgens naar een geparkeerde werkbus in de straat. Ze belden daarop de eigenaar van de bestelbus. Hij waarschuwde de politie en  zag dat de bedoelde man met kracht aan de schuifdeur trok en met een voorwerp in de auto stak. Agenten hebben de verdachte bij de bestelauto aangehouden. Bij de schuifdeur troffen de agenten een krik en een schroevendraaier aan. In de auto waarmee de verdachte gekomen was zat een vrouw te wachten, zij is ook aangehouden. De verdachten zijn vastgezet.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

article
231944
De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 02.20 uur dankzij oplettende buurtbewoners op de Valveeken in
https://breda.nieuws.nl/politie/231944/buurtbewoners-voorkomen-auto-inbraak/
2018-12-29T10:46:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/04/politiebericht-breda.jpg
Politie