Tumult bij aanhoudingen na opsteken van middelvingers richting politie (video)

Bij de aanhouding van twee mannen (56 en 23 jaar) uit Breda, ontstond er zaterdagavond 20 juli een grimmige sfeer. De politie hield beide verdachten op de Oude Vest aan voor belediging, maar zij werkten niet mee. Veel omstanders bemoeiden zich met de situatie, waarop agenten hen op afstand hield met hun wapenstok.

Een politieauto reed rond 22.00 uur over de Oude Vest. Een man stak vlak voor de auto de straat over en deed dit erg traag. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat dit opzettelijk was, werd de man aangesproken en verteld dat hij gewoon door moest lopen. Hierop stak de man, in het bijzijn van veel omstanders, zijn middelvinger op. De agenten stapten uit en hielden de 56-jarige verdachte aan. Direct kwam er een grote groep omstanders, voornamelijk familieleden en vrienden van de man, omheen staan en joelden richting de politie. Een 23-jarige man die hoorde dat de politie de eergenoemde man aanhield voor het opsteken van een middelvinger, besloot dit ook te doen. Nadat ook hij zijn middelvinger richting de agenten opstak, werd ook hij aangehouden voor belediging.

Video op Dumpert

Op Dumpert plaatste een omstander een video van de aanhoudingen.

De reacties zijn duidelijk op de hand van de politie. Zoals Kikkerapp: “U ziet hier. Onze kansparels van de samenleving. Ze hadden die met die grote bek ook wel een latje in z’n nek mogen leggen.” Feestverduisteraar: “Dit kan toch niet meer zo. De politie moet echt harder worden. Mensen moeten oo de harde manier weer respect krijgen voor de autoriteiten.” Mr Nickname: “Beter om die knuppel op zijn kaak te plaatsen. Schreeuwt hij niet meer zo hard.”

Verzet

De 23-jarige verdachte kreeg handboeien om en werd in de politiewagen geplaatst. De 56-jarige verdachte gaf zich niet snel over en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Uiteindelijk kwamen de verdachte en de agenten op de grond terecht. De man greep hier het pepperspraybusje van de agent vast en hield dit in de richting van de agenten. Ondanks alle waarschuwingen liet de man het busje niet los. Uiteindelijk kon een van de agenten de pepperspray uit zijn handen halen. Toen de verdachte uiteindelijk in de handboeien was gezet, staakte hij zijn verzet nog niet. Hij probeerde nog een kopstoot aan een van de verbalisanten te geven, maar dit kon net worden voorkomen doordat een andere agent hem op tijd wegtrok. Hierbij raakte een van agenten de verdachte met zijn wapenstok op het hoofd. Er ontstond een wond, waarop een ambulance werd opgeroepen. Uiteindelijk is de wond gehecht, waarna de verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Grimmige sfeer

Veel omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen van de twee verdachten. Ondanks er meerdere malen door de politie geroepen is dat iedereen op afstand moest blijven, bleef de sfeer grimmig. Meerdere agenten moesten het publiek op afstand houden met hun wapenstok in de handen, zodat er een veilige werkruimte ontstond. Mensen die ondanks alle waarschuwingen toch de confrontatie met de politie opzochten, kregen hierbij een slag met de wapenstok.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

'

Reacties

video
237311
Bij de aanhouding van twee mannen (56 en 23 jaar) uit Breda, ontstond er zaterdagavond
https://breda.nieuws.nl/politie/237311/tumult-bij-aanhoudingen-na-opsteken-van-middelvingers-richting-politie/
2019-07-21T22:56:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/04/politiebericht-breda.jpg
Politie