Bekeuringen voor telefoneren op de fiets in Breda

Foto: Pixabay publiek domein

Politieteam Weerijs en Politieteam Markdal hebben tijdens een actie, tegen het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen, 28 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn behalve in Breda ook uitgeschreven in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert.

Van de 28 bekeuringen zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven aan minderjarigen. Ook zijn er nog twee minderjarigen gewaarschuwd, omdat zij dusdanig jong waren dat bekeuren nog niet mogelijk was. Als de politie vanaf 1 juli 2019 ziet dat u tijdens het fietsen uw telefoon (of een ander mobiel elektronisch apparaat zoals een navigatiesysteem, tablet of muziekspeler) vasthoudt, dan kunt u een boete krijgen van €95.

Flyeractie bij scholen

In de week van 19 augustus is er binnen het teamgebied van Markdal en Weerijs een flyeractie gehouden. Dit is gebeurd op alle schollen waar voortgezet onderwijs wordt gegeven. Tijdens deze flyeractie werd aandacht besteed aan het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen. De scholen waar de flyeractie is gehouden bevinden zich in Zundert, Etten-Leur en Breda.

Naast de boetes voor bellen of appen op de fiets zijn er tijdens de actie nog andere bekeuring uitgeschreven:
– Snelheidsovertredingen met een auto, 2x
– Gebruik telefoon in de auto, 2x
– Vrachtauto met een uitstekende en niet afgedekte lading, 1x
– WOK-melding voor een snorscooter vanwege niet voldoen aan gestelde voertuigeisen, 1x

Tijdens de actie is er ook een aanhouding verricht. Een fietsster weigerde haar gegevens te geven. Zij werd staande gehouden nadat ook zij al bellend op haar fiets was gezien.

De politie zal blijven handhaven op het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig, zo laat de politie weten via Facebook (Politieteam Weerijs).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden