19-jarige Bredase naar ziekenhuis na mishandeling door vriend

Foto: Renkum Nieuws

Vanmorgen is omstreeks 10.00 uur in een woning in de wijk Haagse Beemden een 24-jarige Bredanaar ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 19-jarige vriendin mishandeld hebben. Het slachtoffer raakte zo gewond dat zij met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De politie kreeg maandagmorgen een melding dat in een woning in de Haagse Beemden een vrouw mishandeld was. De dader zou al weg zijn. Ter plaatse troffen de agenten een vrouw aan die erg overstuur was. Ze vertelde dat ze ruzie had gekregen met haar vriend. Hij had haar aan haar haren naar de grond getrokken en daarna verschillende keren getrapt totdat het bloed uit haar mond kwam. Uit haar relaas bleek dat zij al zeker twee keer eerder door hem fors mishandeld zou zijn. Terwijl de agenten in de woning waren kwam de vriend van het slachtoffer weer thuis. Hij is ambtshalve aangehouden als verdachte van(zware) mishandeling. Of de vrouw aangifte doet is nog niet duidelijk, maar de agenten besloten vanwege de ernst van de situatie dit niet af te wachten. Op het bureau bleek uit de speekseltest dat de verdachte onder invloed was van THC.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beƫindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden