Politie zet omgeving Baliëndijk af na vondst granaat

Foto: Renkum Nieuws

Afgelopen nacht heeft de politie de omgeving afgezet bij een locatie op de Baliëndijk. Dit gebeurde na de vondst van een granaat en patronen.

Agenten troffen een mogelijk explosief aan in de wijk Doornbos-Linie na een melding rond 01.15 uur. “Direct omwonenden zijn op de hoogte gebracht en kunnen vooralsnog in hun woning blijven”, zo heeft de politie laten weten. Daarop hebben zij de omgeving afgezet voor verder onderzoek.

Onschadelijk gemaakt
Na dat onderzoek bleek het te gaan om een handgranaat en meerdere patronen aan de Baliëndijk in Breda. De granaat is door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. Tijdens dit onderzoek konden buurtbewoners in hun eigen woning blijven. De politie tast in het duister over de manier waarop het explosief in de wijk Doornbos-Linie terecht is gekomen.

Buurtonderzoek
Het onderzoeksteam van de politie bekijkt de komende dagen onder andere camerabeelden en houdt een buurtonderzoek. Ook zoekt de politie nog naar getuigen die meer informatie hebben. Heeft u gisterenavond of vannacht een verdachte situatie gezien in de omgeving van de Baliëndijk, dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900 8844 of via het meldformulier. Ook kunt u anoniem melden via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden