Huis beklad en vernield na inbeslagname verwaarloosde honden

Foto: Dierenpolitie Zeeland-West Brabant

Een ruit is ingegooid van de woning waar zondag twee honden in beslag zijn genomen. Ook is de woning maandag besmeurd/ beklad met verf.

De politie nam zondag 3 januari twee sterk vermagerde honden in beslag bij een woning aan de Vestingstraat. Zij nam poolshoogte toen er melding binnenkwam van iemand die zich zorgen maakte over het welzijn van de dieren.

De politie ontving onder andere beeldmateriaal waarop een sterk vermagerde hond te zien was. Hierop besloten agenten de situatie bij de woning te bekijken. De zorgen van de melder bleken terecht, want de twee aanwezige honden hadden dringend zorg nodig. Hierop zijn beide dieren in beslag genomen en ondergebracht bij een opslaghouder. Op deze plaats krijgen zij de nodige zorg en worden zij medisch onderzocht. De eigenaar zal op een later tijdstip een verklaring afleggen. De politie is ondertussen gestart met een onderzoek. Hierin zal zowel de verklaring van de eigenaar als de medische rapporten van de dieren komen. De officier van justitie zal vervolgens een beslissing nemen over een eventuele straf richting de eigenaar en de verblijfplaats van de honden.

Maakt u zich zorgen om een dier? Maak hier melding van bij 144 of via het politieteam bij u in de buurt

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden