Automobilist onder invloed van alcohol wordt later betrapt op deelscooter

Foto: Renkum Nieuws

Een 19-jarige man uit Breda reed zondagavond 18 april in de Prins Hendrikstraat met flinke snelheid tegen een verkeersbord. Hij reed vervolgens weg. De man was onder invloed van alcohol.

Nadat het rijbewijs van deze beginnend bestuurder was ingenomen, zagen agenten de man rijden op een zogenaamde deelscooter. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De man reed rond 22.30 uur in de Prins Hendrikstraat een verkeersbord uit de grond. Ondanks er meerdere brokstukken van de auto achterbleven, zagen getuigen dat de bestuurder wegreed. Hierop werd de politie gebeld. Met behulp van de medewerkers van Handhaving, werd de bestuurder opgespoord in de Cypresstraat. De 19-jarige man bleek teveel te hebben gedronken. Uit onderzoek bleek de man 775 Ugl aan alcoholgehalte in zijn adem te hebben, waar 88 Ugl voor deze beginnend bestuurder is toegestaan. Een ruime overschrijding dus. Het rijbewijs werd op het politiebureau ingenomen, de man kreeg een rijverbod en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Rond 01.00 uur zagen de agenten de man op een zogenaamde deelscooter door de stad rijden. Hierop werd hij aangehouden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden