Politie waarschuwt voor telefonische babbeltruc van nepagenten

Foto: politie.nl

De politie krijgt de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen van babbeltrucs door nepagenten. Zo’n nepagent benadert iemand via de telefoon en weet soms duizenden euro’s buit te maken.

Babbeltruc

Volgens de politie wordt het slachtoffer, meestal een oudere, gebeld op een vast telefoonnummer. Aan de andere kant van de lijn doet iemand zich voor als medewerker van de politie. Deze nepagent vraagt om de bankgegevens van het slachtoffer ‘in verband met een aanhouding’. Tijdens het telefoongesprek verschijnt er een zogenaamde politieagent in burgerkleding aan de deur. Deze komt de bankpas van het slachtoffer in ontvangst nemen, om er vervolgens zelf geld mee te pinnen.

Bel de politie

“Krijgt u iemand aan de lijn of aan de deur met zo’n verzoek? Hang dan meteen op of doe direct de deur dicht en bel de politie via 112”, waarschuwt de politie. Slachtoffers van babbeltrucs kunnen contact opnemen met de politie. Overigens benadrukt de politie nooit mensen te bellen om naar bankgegevens te vragen of om bankpassen op te halen.

Doe altijd aangifte

Ben je slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is!

  • KLIK HIER voor nog meer tips van de politie.
  • Bron: Nieuws.nl/ANP

Reacties

Cookieinstellingen