Politie wil antwoord op de vraag: wie laat granaten achter in Breda?

Foto: Screenshot Youtube

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond een item uitgezonden over de reeks incidenten met handgranaten.

Handgranaten bij bedrijven

Op 23 mei 2021 werd op het rolluik bij een bakkerij aan de Baliëndijk in Breda een granaat aangetroffen. In de nacht van 29 op 30 mei 2021 werd een granaat achtergelaten bij een bandenbedrijf aan de Kleine Krogt in Breda. Bij beide zaken werden al eerder explosieven aangetroffen. De incidenten maken deel uit van een reeks waaronder ook een schietincident in Breda en een afpersingspoging in Oudenbosch die gericht lijken te zijn tegen een 39-jarige Bredanaar en zijn familie. Ondanks vier arrestaties voor deze zaken kwam er geen eind aan de reeks. De politie houdt rekening met een conflict in het criminele circuit.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan deze zaak. Zij lieten onder andere beelden zien van bewakingscamera’s met de mogelijke daders. Ook werd een geluidsfragment uitgezonden van de 112-melding bij het bandenbedrijf. In alle gevallen wil de politie graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben. Onderaan dit artikel kun je het item terugkijken.

Meer informatie

De politie wil weten wie de stem van de melder van een van de incidenten herkend. Daarnaast wil men weten: wie herkent de fietser (s) die de granaten achterlaat en wie kan er meer vertellen over de achtergronden van deze reeks incidenten? Heb jij meer informatie? Bel dan gratis de Politie Opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Je kunt ook het online tipformulier invullen.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden