Hennepkwekerij in bedrijvenpand te Breda aangetroffen

Foto: redactie

In een bedrijvenpand aan de Schapendreef is vrijdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Boa’s van de gemeente kregen een tip en gingen direct op onderzoek uit. En dat was niet voor niets.

Op vrijdagmiddag 29 maart 2024 zijn medewerkers van de gemeente bezig met een bestuurlijke controle bij bedrijven op de Schapendreef. Ze worden aangesproken door een verder onbekend gebleven persoon. Die persoon geeft als tip dat ze maar eens bij een bedrijvenpand in de omgeving moeten gaan kijken, daar zou iets illegaals spelen.

Hennep

De medewerkers van de gemeente gaan direct op onderzoek uit. In een verzamelbedrijvenpand betreden ze op grond van een bestuurlijke controle  een bedrijf en vinden daar een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie wordt gebeld. Die start een onderzoek en vind in het pand twee kwekerijen met in totaal 582 planten. Er was verder niemand in het pand aanwezig. Ook zien ze dat de stroom illegaal voor de meter wordt afgetapt. Het energiebedrijf sluit de stroom af. Er wordt onderzoek gedaan naar wie het bedrijf huurt.

Hennepteelt is niet onschuldig. Achter de hennepteelt gaat een wereld van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit schuil. Kwekerijen brengen bovendien grote risico’s voor de omgeving met zich mee, zoals brandgevaar. Sociaal kwetsbare mensen worden verleid om via de hennepteelt snel geld te verdienen. En wie deze criminele wereld eenmaal betreedt, stapt er niet gemakkelijk weer uit. Door hennepteelt aan te pakken, voorkomen we dus ook nieuwe drugscriminelen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen