Getuigen gezocht van schietpartij in Druivenstraat Breda

Foto: Renkum Nieuws

Twee mannen die een sportschool verlaten in Breda aan de Druiventraat worden meerdere keren beschoten. Er raakt niemand gewond, De dader slaat na de schietpartij direct op de vlucht en weet te ontkomen. Maar hij staat op beeld. En met het tonen van deze beelden hoopt de recherche met behulp van de kijker achter de identiteit van deze schutter te komen.

De twee mannen, een professionele Poolse kickbokser (31) en zijn sparringpartner hadden die dinsdagmiddag 12 december 2022 gesport in het gebouw aan Druivenstraat. Toen zij vervolgens voor de sportschool in de auto stapten, werden zij plotseling meerdere keren beschoten. Een aantal kogels vlogen door het voertuig, maar ook een aantal door de ramen van de sportschool waar op dat moment bezoekers waren. Gelukkig raakte niemand gewond.

De schutter lijkt weinig ervaring te hebben met vuurwapens. De slachtoffers zeggen met niemand problemen te hebben. De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het mogelijke motief en over de schutter.  Hij heeft iets wits bij zijn linkerhand.  Het lijkt erop dat hij misschien zelf daaraan gewond is.  Verder is te zien dat hij een zeer donkere huidskleur heeft en weten we dat hij Nederlands spreekt met een buitenlands accent.

Op beelden is te zien dat hij voor het schietincident in een gehuurde Toyota Yaris stapt. Na de schietpartij kleedt hij zich kennelijk om en stapt  daarna in een Opel Corsa .

Vragen

1) Wie heeft er informatie over het motief, waarom werd op deze twee mannen geschoten?

2) Wie herkent de schutter?

3)  Wie kan iets zeggen over wie er die bewuste dag de Toyota Yaris bestuurde?

4) Wie heeft er informatie over de bestuurder van de Opel Corsa

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen