Bredanaar (29) vlucht voor politie, helikopter ziet hem liggen in de bosjes

Foto: Asja Vossen

De politie heeft een 29-jarige man uit Breda aangehouden nadat hij er vandoor ging toen agenten hem wilde controleren. Dat gebeurde dinsdagavond 2 april rond 21.00 uur. In zijn auto’s werden daarna kilo’s hennep gevonden.

Rond 19.30 uur kwam er een melding binnen van een verdachte situatie met een auto aan de Epelenberg in Breda. Agenten die erheen reden, kwamen het desbetreffende voertuig onderweg tegen. Toen ze wilde keren om het te volgen, trapte de bestuurder het gas in en schoot de Karbouwstraat in. Daar zagen agenten een man uit de auto stappen en er vandoor gaan.

De verdachte rende via de Wolvenring richting de Kangaroestraat. Agenten gingen er met de auto achteraan. Ze zagen hem een steegje inrennen. Één agent sprong uit de auto en vervolgde de achtervolging te voet. Heel even was de verdachte uit het zicht, maar ver kon hij niet zijn. Het blok met huizen werd afgezet waardoor hij ook nergens meer heen kon. Ook de politiehelikopter zocht mee.

In de bosjes

De agent vermoedde dat de verdachte zich verstopt had in de schuur van een woning in de Karbouwstraat. Net toen hij aan wilde bellen om de bewoner te vragen of hij in de schuur mocht kijken, meldde de helikopter dat ze met de warmtecamera iemand zagen liggen in de voortuin van het huis. In de bosjes naast de agent. De agent bukte, scheen met zijn zaklamp en zag de verdachte liggen.

De man werd direct aangehouden. In zijn auto werden een aantal kilo’s hennep gevonden. Op het adres waar de man woont is daarna ook hennep aangetroffen en een vuurwapen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen