Breda, Ulvenhout, Bavel – Politieactie tegen woninginbraken, overvallen en straatroof

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant – mediadesk Oost

Breda, Ulvenhout, Bavel – Zaterdagavond en nacht heeft de politie in Breda, Ulvenhout en Bavel gerichte verkeerscontroles gehouden. De actie is de derde in een reeks controles die op diverse – steeds andere – locaties in Zeeland en West Brabant plaatsvinden. Daarbij is extra aandacht voor zogenaamde WOS-feiten (Woninginbraken, Overvallen en Straatroven), die bij de politie zeer hoge prioriteit hebben. In Teteringen werden twee verdachten voor een inbraakpoging aangehouden.

De politie controleerde onder meer met ANPR voertuigen en motorrijders het verkeer dat vanaf de A58 de afritten 13 (Bavel) en 14 (Ulvenhout) nam. Rechercheurs van het Veelplegersteam surveilleerden in vijf onopvallende voertuigen.

Resultaten

Een 31-jarige Pool, een bekende van de politie werd omstreeks 00.15 uur op de Gravenstraat aangehouden. Hij reed met een auto met vals kenteken en heeft bovendien geen rijbewijs. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de auto waarin hij reed omdat die mogelijk van diefstal afkomstig is. Er werden diverse boeteklanten aan de kant gezet, daarbij werd 1100 euro geïnd. Verder werd ook nog een automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Ook troffen de dienders bij een controle een vals bankbiljet van 50 euro aan dat in beslag werd genomen. In Ulvenhout werden nog vier verdachte personen gecontroleerd op de Oude Beekhoek.

Teteringen
Omstreeks 00.30 uur werden op de Kleine Haan in Teteringen op heterdaad twee vermoedelijke inbrekers aangehouden. Het gaat om twee 16-jarige jongens uit Duizel en Bladel. Ze zijn vastgezet.. Agenten surveilleerden in een onopvallende auto. Ze zagen op de Kleine Haan twee jongens die op een auto gingen staan en kennelijk probeerden op het dak van de carport te klimmen. Toen de jongens de agenten zagen naderen gingen er vandoor, maar ze werden al snel achterhaald. De bewoonster heeft aangifte gedaan. De jongens hadden mogelijk de bedoeling om in de woning in te breken. Via dat dak kan men namelijk een raam van de overloop op de eerste verdieping bereiken.

Donkere dagen offensief

De ervaring leert dat ieder jaar in de wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Met de actie hoopt de politie informatie te verzamelen over wie actief is in het havengebied.

 

Oproep burgers

Daarnaast doen wij ook een oproep aan u om mee te helpen bij het voorkomen van woninginbraken, overvallen en straatroof. Meld verdachte personen, vreemde auto’s of situaties die u niet vertrouwt direct bij de politie via 112. Neem daarnaast ter voorkoming van woninginbraken zelf ook preventieve maatregelen en zorg voor degelijk hang- en sluitwerk en laat de woning goed afgesloten achterlaten als u weggaat. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website

www.samentegeninbrekers.nl

.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden