Breda, Terheijden – Opvarenden feestboot aangehouden vanwege veroorzaken geluidsoverlast

Agenten die aanwezig waren in en om het Valkenbergpark om daar het muziekevenement Palm Parkies te begeleiden kregen omstreeks 22.00 uur een melding dat via de Academiesingel een grote boot naderde die veel geluidsoverlast veroorzaakte. De dienders zagen dat de bedoelde boot inmiddels midden in de singel ter hoogte van het park stil lag. Er kwam harde muziek vanaf. Er stond een grote groep jongeren op te feesten. De muziek kwam uit twee grote geluidsboxen met een aggregaat. Twee agenten mochten gebruik maken van een kajuitboot waarmee men naar de feestboot vaarde. Een van de opvarenden daarvan duwde de boot met de agenten weg zodat zij niet aan boord konden komen. De politiemensen vorderden dat de muziek uit moest omdat anders tot aanhouding ter zake het verstoren van de openbare orde werd overgegaan. Er werd vanaf de boot, waarop een wietlucht hing, gescholden en geroepen dat ze niets verkeerd deden, de muziek werd zelfs nog harder gezet. Inmiddels was ook de brandweer ter plaatse gekomen met een boot. Op dat moment ging de feestboot varen. Onderweg gingen op de Markkade vijf en later ter hoogte van het Steenen Hoofd nog eens zeven mensen aan de wal. Zij werden gearresteerd. De laatste vijf opvarenden werden in de Haven bij Terheijden aangehouden.

14 mannen en 3 vrouwen

Het gaat om 14 mannen en drie vrouwen, in de leeftijd van 21 tot en met 30 jaar uit Breda (13), Tilburg (1), Liempde (1) Chaam (1) en Buren (1) De politie gaat met de gemeente overleggen om dit soort overlast de komende week verder te voorkomen. Tijdens het toezicht bij het evenement werden ook nog zeven minderjarigen bekeurd vanwege het nuttigen van alcoholische drank. Zij gaan naar Bureau Halt.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden