Drietal medeplichtig aan fraude: werkstraffen tot 40 uur

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Personen die fraudeurs helpen oplichting mogelijk te maken komen er niet vanaf met een simpel ´ik wist het niet´. De rechtbank in Assen heeft drie mannen veroordeeld tot werkstraffen tot veertig uur voor hun (beperkte) aandeel in een omvangrijke fraudezaak. De mannen van 22, 24 en 28 jaar uit Hoogeveen lieten bestellingen afleveren op hun adres die met valse creditcards waren geplaatst. De rechter acht ze medeplichtig aan oplichting en witwassen.

Hoofdverdachte
Dat meldt de Hoogeveensche Courant. Twee van de mannen brachten daarnaast bestelde telefoons naar een telefoonzaak. Per keer ontvingen de mannen vijftig euro, de rest van de opbrengst ging naar een 17-jarige hoofdverdachte. Deze hoofdverdachte werd eerder al door de kinderrechter veroordeel tot acht maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Hij was schuldig bevonden aan oplichting, valsheid in geschrift en witwassen.

Waarschuwing
De veroordeling van het drietal kan een waarschuwing zijn voor mensen die zich laten gebruiken als zogeheten geldezel. Dat zijn mensen die, soms onbewust, worden ingezet om sporen van crimineel geld te wissen door bijvoorbeeld tijdelijk hun bankrekening ter beschikking te stellen.

Bron foto: David Goehring/Flickr.com

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden