Breda – Politie houdt telefoondief aan

Een 28-jarige vrouw uit Breda heeft bij de politie aangifte gedaan. Ze verklaarde dat ze met vriendinnen in de stad uit was en rond sluitingstijd ‘iets’ aan haar tas voelde, waarna haar mobiele telefoon weg bleek te zijn. Ze waarschuwde een medewerker van de horecagelegenheid, waarna bleek dat meerdere mensen bij het personeel hadden aangegeven dat hun telefoon was gestolen. Personeelsleden van de horecagelegenheid hadden inmiddels een onderzoek ingesteld en een verdachte op het oog. Deze jonge man verliet het café en ging er te voet vandoor dwars door het centrum heen. Na een korte achtervolging, schoot een groepje stappende jeugd het personeel te hulp en zette eveneens de achtervolging in. Dit groepje wist de jongen in de Visserstraat klem te zetten. In een tas die hij bij zich had, werden zes mobiele telefoons aangetroffen.

Eén telefoon over

Agenten die ter plaatse kwamen, namen de verdachte over en hielden hem aan op verdenking van diefstal van de telefoons. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en in de cel gezet. De eigenaren van vijf telefoons zijn bekend, zij hebben, dankzij de alertheid van het horecapersoneel en dankzij de hulp van de jongens, hun telefoon teruggekregen. Van één telefoon is nog geen eigenaar bekend. De politie zet het onderzoek naar de verdachte en eventuele mededaders voort.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden