Breda – Verdachte koffer bij KMA zit vol papieren

Midden in het uitgaanscentrum van Breda vond een medewerker van de beveiliging van de KMA een verlaten koffer. De koffer lag bij de ingang van de KMA bij het Spanjaards gat, vlakbij de fietsenstalling aan de Kraanstraat. De wacht vertrouwde het niet en seinde politie in. Die stelde samen met de KMAR een onderzoek in. Twee TEV-ers (Team Explosieven Veiligheid) kwamen ter plaatse om de koffer te onderzoeken, maar niet nadat er een deel rondom de haven werd afgezet. Bezoekers op de uitgaansboot moesten die verlaten en ook de fietsenstalling was niet bereikbaar voor publiek. Een ander café mag geen nieuwe gasten toelaten, maar wie binnen zit hoeft niet weg. Ook de Schoolstraat is afgesloten.

Explosieven-hond

De man van de TEV vroeg om de explosieven-hond. Die kwam om 00.10 uur, maar slaat niet aan bij het verdachte koffertje. De koffer gaat open, er zaten papieren in. Het gebied werd weer teruggegeven aan het publiek. De koffer wordt door de KMAR nader onderzocht om de eigenaar te achterhalen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen