Breda – Gezocht – mislukte straatroof en bedreiging

Omschrijving

Het is dan rond 22.45 uur en 23.00 uur. Als hij door de Luikstraat ter hoogte van de Minderhoutstraat fietst, springt er een jongeman voor hem op het fietspad. Hij moet hierdoor wel stoppen. Dan duwt de verdachte een pistool tegen het hoofd van de fietser en vraagt hem om zijn spullen. Als het slachtoffer bezig is om zijn spullen te pakken komt er een auto voorbij rijden. De auto komt uit de richting van het Radiuscollege.

Waarschijnlijk schrikt de dader daar zo erg van dat hij er plotseling vandoor gaat, zonder buit.

De bestuurder van die auto, een zilverkleurige stationwagen, wordt gezocht als belangrijke getuige. Reed u daar? Of hebt u een idee wie dat zou kunnen zijn? Uw informatie kan erg belangrijk zijn bij het vinden van de dader.

Signalement dader: (Zie compositietekening)
– lichtgetinte man
– spreekt met een Marokkaans accent
– 1.80-1.85 mtr lang
– smal postuur
– 20-25 jaar
– kort zwart haar
– vermoedelijk linkshandig
– om zijn linkerpols droeg hij een zilverkleurig horloge

Het slachtoffer heeft de dader zien wegrennen. Via de Minderhoustraat vluchtte hij de Namenstraat in. Vanuit daar kan hij rechtdoor zijn gegaan of rechtsaf de Charleroistraat in. Als iemand de dader heeft gezien in de laten avond van 13 september 2015 dan wil de politie dat graag horen.

Dan was er nog iets opvallends. Eerder op de route naar huis kwam er een donkere auto (mogelijk een Volkswagen Polo of Golf) het slachtoffer tegemoet gereden. Dat gebeurde op de IABC ter hoogte van Schuitema. De tegenligger knipperde een paar keer met groot licht naar het slachtoffer. De politie wil graag met deze bestuurder in contact komen.

Een week later zag het slachtoffer de dader weer. Dit keer in de Keplerstraat. Dat kan een belangrijk aanknopingspunt zijn. Misschien woont de dader daar in de buurt? Of heeft hij daar familie, vrienden of kennissen wonen?

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen