Hooge Zwaluwe – Nieuwe arrestaties in dubbele moordzaak

Een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver werd donderdag 19 november 2015 opgespoord en opgepakt. Bij zijn aanhouding werd ook een zwarte Mercedes B-klasse aangetroffen, die hij in gebruik had. Deze auto werd in beslag genomen omdat het mogelijk gaat om de auto waarmee een zwaar gewond slachtoffer (39) werd gedropt bij het ziekenhuis in Oosterhout.

Uitlevering

Een dag later, vrijdag 20 november 2015 arresteerden de Belgische autoriteiten op verzoek van het onderzoeksteam een 33-jarige man uit Antwerpen. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen in en rond de recreatiewoning aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. De Nederlandse Justitie heeft hun uitlevering verzocht.

Dubbele moord

Donderdagmiddag 15 oktober jl. trof de politie twee stoffelijke overschotten aan bij een gehuurde recreatiewoning aan de Hamseweg in het poldergebied van Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen).  Het ging daarbij om een 47-jarige man uit Amsterdam en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Beide mannen waren door geweld om het leven gekomen.

Eerdere arrestatie

Het rechercheteam arresteerde kort na de vondst van de overledenen een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze beide verdachten belandden woensdag14 oktober met verwondingen van geweld in een ziekenhuis en worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak. De 46-jarige man werd vorige week door de rechtbank in vrijheid gesteld. De 39-jarige verdachte zit nog steeds vast.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden