Auto-inbraken golf in Breda en Etten-Leur

Foto: Asja Vossen

De politie kreeg de afgelopen week, vanaf 3 februari 2016, op verschillende tijdstippen meldingen binnen van deze inbraken. Een enkele keer werden er personen gezien bij een auto. Maar er zijn geen aanhoudingen verricht.

De wijk de Asterd in Breda spande de kroon door elf inbraken in één nacht, en wel de nacht van 3 op 4 februari. Bij verschillende auto’s werden de kentekenplaten weggenomen. Bij sommige auto’s werd dit wel geprobeerd maar lukte dit niet omdat de plaat te goed vastgeschroefd zat. Dit schijnt dus te helpen. Bij andere auto’s werd een ruit ingeslagen en werden er spullen weggenomen. Meestal navigatieapparatuur maar ook werden er airbags gestolen. Soms werd er een heel stuur los geschroefd.

Parkeer uw auto in zoveel mogelijk licht. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto, niet in het handschoenenkastje en niet in de achterklep. Ook deze dieven wisten daar de nodige waardevolle spullen te vinden. Loopt u buiten en ziet u verdachte personen rondom of in de buurt van een auto, bel dan 112. Wat is dan verdacht, als men zonder aanleiding bij een auto staat of rond een auto loopt en daar veel aandacht voor heeft. De dieven kijken eerst naar de auto en wat er in kan liggen, kijken dan om zich heen of ze niet gezien worden en slaan dan toe. Rijden ze weg met een andere auto noteer dan het kenteken en geeft het door. Probeer ook een signalement te onthouden.

Getuigen inbraken gezocht

Getuigen of mensen die iets van deze auto-inbraken afweten, of zich nu realiseren dat ze de afgelopen week iets verdachts gezien hebben, worden dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen