Resultaten Patsercontrole

Foto: Publiek domein

De politie hield donderdagavond 26 mei 2016 een zogenaamde Patsercontrole. De doelstelling van zo’n actie is gericht op illegale geldstromen.

Het is daarbij de bedoeling om mensen aan te pakken die exorbitant leven van onverklaarbaar en (vermoedelijk) crimineel geld. Er was speciale aandacht voor dure en luxe voertuigen. De agenten kregen daarbij ondersteuning van gemeente Breda, gemeente Zundert, Douane (drugshond & geldhond), Belastingdienst, Rijksdienst Wegverkeer, Omgevingsdienst en de Sociale Recherche.

Nieuweweg Breda

Op de Nieuweweg werden 95 voertuigen gecontroleerd en drie openstaande boetes geïnd (€ 1335,-). De Belastingdienst legde hier op dertien voertuigen beslag, waarvan er vijf afgevoerd werden. Op deze locatie is er door de Belastingdienst voor € 11.500 aan openstaande belastingschulden geïnd. Agenten schreven 27 bekeuringen uit (onder meer vanwege gladde banden, verlopen rijbewijs, rijden zonder geldig rijbewijs, geen verzekering, rijden door een gesloten verklaring, technische eisen voertuig. Ook werden er nog twee messen en drie keer een gebruikershoeveelheid drugs in beslag genomen.

Rijsbergseweg Zundert

Bij de verkeerscontrole aan de Rijsbergseweg zijn 44 voertuigen gecontroleerd en hierbij zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven. Er is een persoon aangehouden omdat hij vanwege een rechter vonnis nog DNA moest afstaan. Ook is er door de belastingdienst op acht voertuigen beslag gelegd waarvan er vijf direct werden afgevoerd zijn.

Op een camping werd een ruimte die ingericht was als ‘prostitutieruimte’. Verder werd er op de camping gebouwd zonder benodigde vergunning en werd er een illegale autowerkplaats aangetroffen. Op deze ‘openlucht’ werkplaats werd aan diverse auto’s gesleutel. Er werden automaterialen en motoren andere aangetroffen. Het lijkt erop dat er olie in de bodem terecht is gekomen. De gemeente Zundert gaat samen met de omgevingsdienst maatregelen nemen met betrekking tot al deze aangetroffen situaties.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen