Drugs in onderbroek leidt agenten naar woning Bredase verdachte

jun 24 , 16:04 Politie
politie 2
Politiemensen hielden zondagavond 23 juni 2024 een 25-jarige man uit Breda aan voor rijden onder invloed van drugs.
Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er meer aan de hand was, stelden ze een diepgaander onderzoek in. Dat onderzoek leidde uiteindelijk tot het aantreffen van vermoedelijk harddrugs, in de onderbroek én het huis van de verdachte.
De 25-jarige automobilist had rond 22.00 uur in de Duindoornstraat (Tuinzigt) de aandacht van agenten getrokken, omdat hij in een auto reed die niet verzekerd was. Hij moest meewerken aan een verkeerscontrole. De agenten namen bij hem een speekseltest af. Daaruit bleek dat hij onder invloed van cannabis en amfetamine was. De agenten hielden de man aan voor rijden onder invloed van drugs en namen hem mee naar het bureau voor een bloedproef. Daarnaast trof de politie een gebruikershoeveelheid softdrugs en enkele honderden euro’s aan contant geld in de auto aan.
Ponypacks in onderbroek
Op het bureau werd de verdachte uitgebreid gefouilleerd. Tijdens die fouillering bleek dat de man enkele tientallen zakjes (zogenaamde ponypacks) met daarin vermoedelijk harddrugs in zijn onderbroek verstopt had. Op grond van alles wat de agenten hadden aangetroffen, kregen ze toestemming om het huis van de man te doorzoeken. Daar troffen ze nog eens enkele duizenden euro’s aan contant geld en enkele tientallen ponypacks met daarin vermoedelijk harddrugs aan.
De man wordt nu niet alleen meer verdacht van rijden onder invloed van drugs, maar ook van bezit van en handel in (hard)drugs. Hij zit nog vast voor verhoor.
politiewagen renkum nieuws 11