Man (75) in rolstoel met geweld beroofd van gouden kettingen

mei 12 , 11:13 Politie
politie 3
Een 75-jarige man uit Breda is zaterdagmiddag 11 mei slachtoffer geworden van een straatroof. Hij reed in een rolstoel over de Langendijk toen zijn twee gouden kettingen van zijn nek getrokken werden.
De dader ging ervandoor. De politie zoekt getuigen.
De man reed rond 15.00 uur richting het Dr. Struykenplein om daar bloemen te kopen voor moederdag. Hij werd aangesproken door een jonge man die hem vroeg hoe laat het was. Het slachtoffer vertelde hem de tijd en de man bedankte hem. Het leek er even op dat de man doorliep, maar direct daarna werden de gouden kettingen van het slachtoffer vanachter met geweld van zijn nek getrokken. De dader zetten het op een lopen richting de Jacob Catsingel.
Het gaat om twee gouden kettingen, allebei met een hanger van ongeveer twee centimeter. Het slachtoffer is ontzettend geschrokken, hij heeft de striemen in zijn nek staan. De politie is op zoek naar de dader: een jonge man van ongeveer 17 á 18 jaar, 1.80 m lang, een Noord-Afrikaans uiterlijk, gladgeschoren gezicht en glad zwart haar. Hij droeg een gestreept T-shirt en een zwarte spijkerbroek.
Heeft u het zien gebeuren of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 onder vermelding van het nummer 2024117598.