Onderzoek shuttlebus Breda-Antwerpen

Foto: Breda Nieuws

D66-Kamerlid Rob Jetten vindt het goed dat wordt onderzocht of er een snelle shuttlebus tussen Breda en Antwerpen komt. De trein die moet gaan rijden tussen Amsterdam, Breda en Antwerpen is wederom uitgesteld. Station Breda, met haar internationale allure, moet nog langer wachten totdat de eerste internationale trein gaat rijden.

De HSL tussen Amsterdam, Breda en Antwerpen is vanwege technische problemen nogmaals uitgesteld. Jetten heeft bij de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Dijksma aangedrongen om de mogelijkheden van een shuttlebus te onderzoeken. De staatssecretaris laat de NS nu onderzoeken of er een shuttlebus tussen station Breda en het Belgische station Noorderkempen kan gaan rijden.

Oplossing voor reizigers

Tweede Kamerlid Jetten vindt dat een shuttlebus een goede voorlopige oplossing is voor de problemen bij de hogesnelheidstrein. “We hebben het liefst dat de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam, Breda en Antwerpen zo snel mogelijk gaat rijden. Het nieuws dat deze trein weer wordt uitgesteld is een enorme tegenvaller. Deze verbinding moet er al jaren komen. D66 wil dat er nu een oplossing komt voor de vele reizigers die nu nog moeten omreizen via Roosendaal. Daarom is het goed dat de staatssecretaris het voorstel van de D66-fractie in Breda onderzoekt.”

Shuttlebus

De snelle shuttlebus zou vanaf 1 december a.s. moeten gaan reizen tussen station Breda en station Noorderkempen. Dit station ligt halverwege de HSL-lijn Breda-Antwerpen. Voor het Bredase D66-raadslid Frank Toeset een prima tussenoplossing. “Vanaf dit station rijden er regelmatig treinen naar Antwerpen. Daar zou dan snel overgestapt kunnen worden op de hogesnelheidstrein naar Brussel. Dit zorgt voor een tijdswinst van 20 tot 45 minuten voor de reizigers die nu van Breda via Roosendaal naar Antwerpen moeten reizen. Maar we willen voor de reizigers dat de treinverbinding er wel snel komt. Dat zorgt voor de echte tijdwinst.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen