Klaas Dijkhoff verkozen tot Politicus van het Jaar

Foto: ANP

Klaas Dijkhoff (VVD) is de nieuwe Politicus van het Jaar. Dat bepaalde een meerderheid van het EenVandaag-stempanel maandagavond. In een speciale tv-uitzending werd aan het voormalige Bredase raadslid de prijs overhandigd.

Dijkhoff was niet de enige die kans maakte op de prijs. Achter hem eindigden PVV-leider Geert Wilders en Jesse Klaver van GroenLinks.

Nuchter
De panelleden waren gecharmeerd van Dijkhoffs ‘nuchtere manier van communiceren’. In de uitzending bleek dat hij volgens de stemmers ‘treffend verwoordt wat er speelt in het land’.

Ook trok Dijkhoff dit jaar regelmatig de aandacht met zijn ideeën, die door tegenstanders vaak werden weggezet als proefballonnen. Zo kwam de VVD-fractievoorzitter in september met het plan om criminaliteit in probleemwijken harder te bestraffen.

‘Trofee past tussen het vaasje en de sanseveria’
Toen hij de glazen trofee in ontvangst nam, gaf Dijkhoff toe dat hij niet had verwacht te winnen. Een plekje voor de prijs heeft hij nog niet, maar hij zei wel dat hij goed zou passen ‘tussen het vaasje en de sanseveria’. Daarmee verwees de VVD’er niet alleen naar de metafoor van premier Rutte in een politieke krantenadvertentie, maar natuurlijk ook naar het Bredase carnavalsnummer van Ut Deksels Goed Orkest.

Geen vrouwen
Naast Dijkhoff, Wilders en Klaver waren ook Mark Rutte (VVD) en Thierry Baudet (FvD) genomineerd. Daarmee stonden er geen vrouwen in de top vijf. Baudet won de prijs vorig jaar al.

Onze Klaas Dijkhoff mocht gisteren de prijs voor politicus van het jaar in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Klaas!

Geplaatst door VVD Breda op Dinsdag 18 december 2018

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden