Liefst 238 kandidaten bij Brabantse waterschapsverkiezingen

Foto: redactie

Aan de Brabantse waterschapsverkiezingen doen liefst 238 kandidaten mee. Brabanders kiezen op 20 maart een nieuw bestuur voor waterschap Brabantse Delta. De kandidaten strijden elk voor één van de 23 gekozen zetels in het bestuur.

Op de kandidatenlijst staan dit jaar meer vrouwen dan bij de vorige verkiezingen in 2015. In totaal doen 58 vrouwen mee; meer dan 70 procent meer. De meeste kandidaten komen uit Breda. Roosendaal en Etten-Leur staan respectievelijk op de derde en vijfde plek.

Waterschap
De waterschapsverkiezingen worden tegelijkertijd gehouden met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Naast de traditionele partijen doen er ook een aantal nieuwkomers mee. Op de kieslijst staan: VVD, CDA, PvdA, 50PLUS, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, AWP, Ons Water, West-Brabant Waterbreed en Water Natuurlijk.

Bij de waterschapsverkiezingen kiezen Brabanders de gekozen leden van een nieuw waterschapsbestuur. Dit bestuur is verantwoordelijk voor het waterbeheer van de provincie Noord-Brabant. De volledige kandidatenlijst is te vinden op de website van waterschap Brabantse Delta.

Reacties

Cookieinstellingen