Om de Oude wereldzee-debat

De vereniging van de Vrije Universiteit organiseert debatprogramma’s en socratische gesprekken over en ter inspiratie van de verbreding van de grondslag van de VU vereniging.

De debatprogramma’s met de titel  Om de Oude wereld zee, een zoektocht naar identiteit in de voetsporen van Abraham Kuyper  vinden plaats op drie centraal gelegen locaties voor respectievelijk de noordelijke, midden en zuidelijke provincies (Heerenveen, Amersfoort en Breda). En met heel speciale gasten: VU historicus George Harinck, oud-premier Jan Peter Balkenende, VU filosoof Govert Buys, Maarten Neuteboom, docent rechtsfilosofie Universiteit Leiden en medewerker WI CDA en Pieter Heerma, Tweede Kamer- lid CDA

Uitgangspunt van de debatprogramma’s zijn het boek en IKON documentaire van VU-historicus en Kuyper kenner George Harinck die een reis maakte langs de middellandse zee in het voetspoor van Abraham Kuyper, grondlegger van het hedendaagse Nederlandse staatsbestel en oprichter van de Vrije Universiteit. Kuyper bewoog zich tijdens zijn reis op 1905 op het snijvlak van Christendom en  Islam. Harinck vertelt over de betekenis van zijn reis, er worden fragmenten uit de IKON documentaire vertoont en  is er ruimte voor discussie. De  thema’s die uit de reis naar voren komen zijn tevens  actueel  in de zoektocht naar een verbreding van de levensbeschouwelijke identiteit van zorginstellingen en universiteiten: vrijheid van vereniging, de rol van religie in het publieke domeinen de angst voor fanatisme. Deze programma’s zijn interessant niet alleen voor VU verenigingsleden maar ook voor het brede publiek.

Locatie: Veemarktstraat 11, Breda

Datum en tijd: 26 mei:  19.30-21.00 uur. Inloop met broodjes en koffie start vanaf 18.45 uur
Entree: Toegangsprijs € 5,-  (voor leden VU vereniging gratis)
Aanmelden: via de website: http://www.vuvereniging.nl/nl/activiteiten/grondslagdebat/index.asp of [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden