NK JUNIOREN 2016 ONGEKEND POPULAIR

PERSBERICHT NK JUNIOREN | 21 JUNI 2016

De Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Junioren brengen 1, 2 en 3 juli een ongekend hoog aantal atleten naar Breda.

De NK Junioren vinden voor het tweede jaar op rij plaats in Breda. Atletiekvereniging SPRINT is wederom trotse host van dit top atletiektoernooi op 1, 2 en 3 juli. De editie in 2015 was een ongekend succes, maar de cijfers van dit jaar zeggen al dat dit jaar misschien wel een nóg groter succes gaat worden. Of dat zo is, moet nog gaan blijken. Maar het aantal talenten, de kwaliteit van de inschrijvingen én het online enthousiasme vooraf geven zeer goede signalen voor wederom een top atletiektoernooi in Breda.

RECORD AANTAL INSCHRIJVINGEN

Nog nooit schreven zoveel atleten zich in voor de NK Junioren, het grootste atletiekevenement van Nederland. Wedstrijdleider Bart van Egeraat is blij verrast (ofzoiets?): ‘Inmiddels is de inschrijving gesloten: er doen welgeteld 1124 atleten mee met in totaal ruim 1900 inschrijvingen (was 1576 in 2015). Dat wordt volle bak 1, 2, 3 juli!’

Het Dafne Schippers effect?

Dat het evenement een grote aantrekkingskracht heeft, bleek al uit het groet aantal inschrijvingen en bezoekersaantal vorig jaar, maar het record aantal van dit jaar geeft weer dat dit evenement zeker in de lift zit. Ook uit het enorme bezoekersaantal van vorig jaar blijkt dat er een grote belangstelling is voor een dergelijk atletiektoernooi. De vraag of dit een Dafne-Schippers-effect is, kan moeilijk worden beantwoord. De limieten zijn niet lager geworden, en er is altijd een max aantal deelnemers wat kan meedoen tijdens zo’n toernooi. De meeste van deze atleten zaten al op atletiek toen Dafne Schippers internationaal doorbrak, dus of er sprake is van een dergelijk effect kunnen we niet zeggen. ‘Het is misschien de onbevangenheid en het rauwe talent van de atleten, de ontzettend gezellige sfeer en de geweldige prestaties die bezoekers naar het evenement trekken. Het is en blijft een heerlijke sport om naar te kijken, maar wij zijn dan weer bevooroordeeld natuurlijk’, aldus de organisatie. Misschien is het wel het NK Junioren effect ;).

NATIONALE TALENTEN

Een razend grote talentenpoule zien we dit jaar in actie. We worden op spektakelstukken getrakteerd door onder andere Joris van Gool, Tasa Jiya en Andrea Bouma op de sprint onderdelen. Hiervan mikt Joris van Gool nog op een WJK limiet. Op de horden bij de meisjes A zien we Maayke Tjin A-Lim strijden voor het goud én voor een WJK kwalificatie. Sven van Merode krijgt als reeds WJK-gekwalificeerde hoogspringer concurrentie van Dion van Kessel, die met een PR-hoogte van 2.14 niet ver onder de 2.16 van Sven zit. Emma Oosterwegel komt in actie op het onderdeel speerwerpen. Zij won afgelopen weekend het speerwerpen tijdens de NK Atletiek in Amsterdam.

BREDASE TALENTEN

Ook atletiek in Breda zit in de lift; van de organiserende vereniging SPRINT doen er meer atleten mee dan ooit tevoren. Julian de Leeuw won vorig jaar al zilver op het onderdeel speerwerpen en maakt ook dit jaar een goede kans op het podium. Het verspringen bij de A junioren meisjes wordt gegarandeerd een spektakel; de eerste 10 atleten zijn 40 cm van elkaar verwijderd met hun beste prestaties dit jaar. SPRINT is met drie atletes goed vertegenwoordigd op dit onderdeel: Myke van de Wiel, Anne van de Wiel en Nele van den Broek.

ORGANISATIE

De NK Junioren is een groots, sportief evenement. Er worden in dit weekend dan ook zo’n 3.000 bezoekers verwacht. Om alles in goede banen te leiden is het organisatieteam, samen met alle vrijwilligers, druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Luc Teunissen, voorzitter NK organisatie: ‘Iets terug doen voor de vereniging vind ik belangrijk. Als ook onderdeel uitmaken van een geweldig team met een fantastisch doel: ‘Drie dagen topatletiek in Breda’, waarbij de atleten, vrijwilligers en het publiek centraal staan.’

VOLOP MET SOCIAL MEDIA MET SNAPCHAT ALS FOCUS

Live video, Snapchat, Instagram, Twitter en Facebook: net als vorig jaar pakt de organisatie weer uit met de social media activiteiten. Op het populaire medium Snapchat is de organisatie een absolute voorloper op andere evenementen. ‘We zijn net als vorig jaar weer actief op alle relevante platformen. We merken bijvoorbeeld dat Snapchat gewoon het perfecte medium is om leuk met de doelgroep om te kunnen gaan en ze goed te kunnen helpen’, aldus Mara Evers (communicatie). Ook wordt men voorzien van een groot scherm met live beelden en resultaten. Deze beelden worden ook online live geplubliceerd, zodat men ook van buiten Breda kan mee genieten. Al raden we iedereen aan om gewoon te komen! Er wordt goed voor iedereen gezorgd, de sfeer is altijd geweldig en de weersvoorspellingen zijn wederom gunstig!

SPRINT Magazine

Niet alleen online, maar ook offline is dit evenement goed in woord en beeld gebracht. De vereniging brengt een nieuw magazine uit en de eerste editie staat helemaal in het teken van de NK Junioren. Burgemeester van Breda Paul Depla krijgt deze week de eerste editie overhandigt van vier talentvolle NK Junioren atleten van SPRINT. Het magazine bevat o.a. grote interviews met atleten, tips en tricks van topatleten Nadine Broersen, Anouk Vetter en Pieter Braun en sporttechnische- en voedingtips van het medische team van SPRINT. Alle atleten en bezoekers krijgen het magazine bij de entree uitgereikt.


NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie, neem contact op met Dide Evers, PR & Communicatie NK Junioren via [email protected] of 06-12260063. Check www.nkjunioren.nl voor meer info over het evenement. Bijgeleverde foto onder naamsvermelding van fotograaf: Martin Hogeboom. Voor nog meer beeld en tekst kun je ook terecht op Facebook, Instagram & Twitter (@nkjunioren).

Wil je bij het evenement aanwezig zijn als pers? Meld je dan aan via nkjunioren.nl en ga naar Pers.

interessante links WJK:

Gekwalificeerde atleten   |   Kwalificatie eisen WJK


social media accounts:

Twitter: @nkjunioren

Facebook: /nkjunioren

Instagram @nkjunionen

Snapchat: nkjunioren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen