Flets NAC krijgt deksel op de neus in Den Bosch

Foto:

Gevuld met 3500 toeschouwers was stadion de Vliert in Den Bosch het decor voor de brabantse derby tegen NAC. Gesteund door 350 trouwe Bredanaars kon NAC bij winst een mooie slag slaan voor de derde periodetitel. Het spel van NAC was te flets om ook maar een moment aanspraak op de drie punten te kunnen maken.

De kansen voor Den Bosch

De wedstrijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk rondom het middenveld af. Los van een goede kans voor Ageypong (NAC) was het vooral Den Bosch dat slimmer de weg naar het doel van Brondeel vond. De NAC keeper was wederom de beste bredase speler op het veld. Ook in de tweede helft werd Den Bosch gevaarlijk en hield Brondeel met enkele fabelachtige reddingen zijn ploeg op de been. Hij zal zich af en toe wel vertwijfeld afgevraagd waarom zijn ploeggenoten niet dezelfde inspiratie en daadkracht hadden om iets terug te doen. De penalty die door debutant Oosterwijk (90′) keurig werd binnen geschoten was puur voor de statistieken.

Schwung!?

Tja, Ook vanavond was weer een typische NAC wedstrijd zoals er dit seizoen zoveel zijn geweest. Niet goed, niet slecht, weinig hartverwarmend en nauwelijks leiderschap. Hopelijk krijgt Vreven er wat schwung in. Want de rol van keurige middenmoter op het tweede plan past niet bij de Parel.

Dossier: NAC Breda

Reacties