Judo op basisschool de Zandberg

Foto: Arashi

Arashi heeft twee judocursussen georganiseerd voor acht groepen drie en vier van basisschool de Zandberg in Breda. Rinus Bliemer van Arashi was bereid om opnieuw de jaarlijkse judoclinics te verzorgen.

 Op de basisschool de Zandberg wordt al jaren judo op school gegeven. Tijdens de gymles van de groepen 3 en 4 werd opnieuw door bijna 200 kinderen kennis gemaakt met judo. Dit alles werd in gang gezet door de ouderraad die opnieuw contact opnam met Arashi. In de lessen werd gewerkt aan de sociale vaardigheden, het valbreken, het grondwerk, verschillende worpen en belangrijke regels en afspraken. Gebruikelijk werd er gestart met de traditionele buiging en het warm worden d.m.v. de Mac Donaldshow. Er werden kantelingen aangeboden die uitkwam in een houdgrepen.

Uiteindelijk was het mogelijk om een stoeipartijtje te maken met hetgeen aangeboden was. In de vervolglessen werden worpen aangeboden die op de grond vervolgt werden. Voor het einde werden er slotspelen gedaan met de monsters, vossen en beren en ontvingen alle scholieren een bon voor enkele proeflessen bij Arashi. De juffen en Rinus Bliemer waren zeer tevreden. We hopen dat de scholieren en juffen nu een leuke indruk van het judospel hebben gekregen. Arashi staat open om clinics te verzorgen in de Baronie en omgeving. Rinus Bliemer geeft veel les in het land aan basisscholen o.a. voor het Judo-projecten van Judo Bond Nederland. Vanaf maart hoopt Arashi op de woensdagmiddag ook judolessen aan te bieden in de gymzaal van bs De Zandberg. Info volgt via school. Voor foto’s, filmpjes en info zie: www.budokwaiarashi.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden