Zondag 9 september open dag jeugd Roeivereniging Breda

Foto: Mélanie de Meurichy

Op zondag 9 september zet Roeivereniging Breda haar deuren van 10.00 tot 13.00 uur open voor de jeugd van 11 tot en met 18 jaar.

Kom samen met je ouders kennismaken met de roeisport. Neem een kijkje in het clubgebouw en de botenloods, oefen ‘droog’ op een roeiapparaat in de fitnessruimte en maak een korte roeitocht op de rivier de Mark onder begeleiding van een ervaren jeugdinstructeur.

Roeien in teamverband

De jeugdroeiers van Roeivereniging Breda gaan elke zondagochtend en vrijdagavond het water op. De jeugdinstructeurs leren je veilig roeien, waarbij plezier in de sport en gezelligheid met je teamgenoten een belangrijke rol spelen. Je leert ook alles over de roeitechniek, de boten en de verkeersregels op het water. Je kunt elk seizoen van het jaar lekker en gezellig sporten op het water. In de winter is het ’s avonds alleen te donker om te roeien en daarom staat er elke vrijdagavond een workout op het droge op het programma.

Beginnerscursus

Na de open dag start op 23 september de nieuwe cursus voor beginnende jeugdroeiers. In vijf proeflessen maak je kennis met de verschillende roeitrainingen en leer je de ander jeugdroeiers al een beetje kennen. Je gaat natuurlijk vooral roeien op de rivier, maar ook oefen je op de ergometer. Op een vrijdagavond doe je bovendien mee aan de sportieve workout. Na die vijf lessen besluit je of je lid wordt.

Gezellige activiteiten

Voor gezellige activiteiten is bij Roeivereniging Breda ook volop ruimte. Voor alle jeugdleden worden in het komende roeijaar weer sportieve (onderlinge) wedstrijden en een meerdaags roeikamp georganiseerd. Ook zijn het jaarlijkse Halloweenfeest, het kerstdiner met disco en het spetterende zomerfeest met barbecue activiteiten waar de jeugdleden erg naar uitkijken.

Over Roeivereniging Breda

Roeivereniging Breda is opgericht in 1974 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Roeivereniging Breda is gelegen op een schitterende locatie aan de rivier de Mark, op de grens tussen Breda en Terheijden (Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden). Met circa 400 leden van 11 tot 80+ jaar kent de roeivereniging een bloeiend verenigingsleven. 

  • Datum en tijdstip: zondag 9 september van 10.00 uur tot 13.00 uur
  • Locatie: Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden
  • Meer info: www.rvbreda.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden