Ruud Brood na 9 maanden weg bij NAC

Foto: Creative Commons

Na ruim negen maanden komt er een einde aan de samenwerking tussen Ruud Brood, zijn assistent Regillio Vrede en de Parel van het Zuiden. Brood (57) en Vrede (46) vormden vanaf maart, samen met Willem Weijs en Jelle ten Rouwelaar het trainerskwartet van NAC.

“NAC zal op zorgvuldige wijze op zoek gaan naar een nieuwe trainer die past bij haar strategische lange termijnvisie.”, zo laat NAC Breda weten in een verklaring. NAC wil zich continu verbeteren om uiteindelijk duurzaam te kunnen promoveren naar de Eredivisie. Het moment waarop is daaraan ondergeschikt. Parallel wil NAC altijd het publiek vermaken met herkenbaar NOAD-voetbal.

Tot de aanstelling van een nieuwe trainer zal Willem Weijs de rol van interim-trainer op zich nemen. Weijs staat vanaf 2 januari voor de groep. De selectie trapt de tweede seizoenshelft af in Portugal, waar het een 6-daags trainingskamp belegt.

Tegenvallende resultaten

Aanleiding voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking zijn naast de tegenvallende resultaten vooral de onvoldoende ontwikkeling op individueel en team niveau. Daarnaast bleek er te weinig vertrouwen vanuit de directie en de spelersgroep om in de huidige samenstelling het seizoen samen af te maken. Algemeen directeur Luuc Eisenga: “Eind vorig seizoen heeft Ruud in een bijzonder moeilijke periode het team onder zijn hoede genomen. Damage control was het hoogst haalbare toen. Met een schone lei zijn we vervolgens met een vrijwel geheel nieuwe selectie aan het nieuwe seizoen begonnen. Het succes van het behalen van de eerste periode heeft niet kunnen verbloemen dat we in de ontwikkeling op individueel niveau alsmede de ontwikkeling van het team meer hadden verwacht. Bovendien zagen we bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen. Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren. Met Willem Weijs hebben we iemand die de club kent. Aan hem vertrouwen we deze interim opdracht toe. Gezamenlijk zullen we er alles aan doen om het maximale uit spelers en het team te halen. We beseffen ons dat het tijdstip van het afscheid verre van ideaal is, maar door omstandigheden was een persoonlijk gesprek op een eerder tijdstip helaas niet mogelijk.”

Willem Weijs: “De reden is niet de meeste vrolijke. Ik besef dat er veel van mij gevraagd wordt, maar ik zal me met alles wat ik heb inzetten om daarmee een bijdrage te leveren aan het succes van NAC.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden