Robert Gesink start tweede etappe in Rode Trui met wapen van Breda

Foto: La Vuelta Holanda

Utrecht kleurde rood voor een groots wielerfeest, met Nederlands succes als kroon op de dag. Een geschat aantal van 260.000 bezoekers stond langs het parcours en op de pleinen. Zij zagen de thuisfavoriet Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit op hun naam schrijven.

Van de start tot de finish bij de Jaarbeurs stonden de fans rijen dik langs het 23,3 km lange parcours. Ook op de pleinen in de stad en bij de Team Jumbo-Visma fanzone werd de Spaanse Vuelta sfeer volop gevierd.

Een trotse Burgemeester Sharon Dijksma: “Vandaag was een hele bijzondere en sfeervolle dag. 260.000 Utrechters en bezoekers hebben genoten van het spektakel met als kers op de taart een Nederlandse winnaar. Deze dag bevestigt nogmaals dat Utrecht en fietsen bij elkaar horen.“

Robert Gesink mocht als eerste leider in het Algemeen Klassement de speciale Rode Trui in ontvangst nemen. “Het is één van de hoogtepunten van mijn carrière, ik kan het niet geloven.”, aldus een dolgelukkige Gesink. De Rode Trui die hij kreeg overhandigd is speciaal ontworpen voor de Nederlandse etappes en combineert de wapens van Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant.

De Rode Trui ging vergezeld van een bokaal gemaakt van restmateriaal van de Domtoren. Het idee komt voort uit het project “Van Dom tot steengoed” waarbij een herbestemming wordt gezocht voor restmateriaal wat vrijkomt tijdens de restauratie. Een samenwerking tussen de circulaire doeners van Brokkenmákers, de gemeente Utrecht en Utrecht Marketing.

https://www.instagram.com/p/ChdELrSs65P/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen