Creatieve en kritische meedenkers voor opzet van ledenplatform

Als grootste Atletiekvereniging van Nederland heeft SPRINT vaak te maken met complexe vraagstukken. Hoe zorgen we voor een structurele gezonde financiële positie? Wat is ons beleid op het gebied van duurzaamheid? Hoe komen we aan voldoende vrijwilligers? Deze en andere thema’s houden ons dagelijks bezig. Eigenlijk net als in een gewoon bedrijf.

Het bestuur, dat voornamelijk bestaat uit mensen die overdag een andere baan hebben, heeft beperkte mogelijkheden om dit zelf goed op te pakken. Dit komt de slagvaardigheid niet ten goede. Daar willen we graag verandering in brengen.

Het idee
Onze 2.200 leden hebben samen een hele brede kennis en achtergrond waar we graag zo nu en dan een beroep op willen doen. We willen de leden meer te betrekken bij de ontwikkeling van het beleid én de uitvoering activiteiten van de vereniging. Leden met een financiële, juridische, commerciële, bouwkundige achtergrond: alle kennis is welkom. Als we de inspanning verdelen over meer mensen/leden met kennis van zaken komen we met betere oplossingen en kunnen we sneller veranderingen doorvoeren.

Meld je aan voor de brainstormsessie op 4 november
Op woensdag 4 november, 19.30 uur organiseren we een eenmalige brainstormsessie in de instructieruimte in het clubhuis. Doel van de sessie is om, samen met 6 à 10 leden, de vorm en kaders te bepalen van de participatie van onze leden. We beantwoorden vragen als: Dus hoe moet zo’n meedenk/meedoen ledenplatform eruit zien? Hoe lang committeer je je eraan? Wat wordt er gedaan met het advies van de leden?
Heb je ervaring met het organiseren van inspraak, het mobiliseren van leden/groepen mensen? En wil je met ons meedenken in welke vorm we het ledenplatform kunnen gieten? Meld je dan uiterlijk 31 oktober aan bij Miranda Vermeulen [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen